Gisterenavond (1 augustus) werden de laatste twee wedstrijden van de dag op de International Champions Cup afgewerkt. In Ierland stond er een Londense derby op het programma, terwijl Benfica in eigen land tegen Lyon speelde. 

Arsenal 1-1 Chelsea (pen.: 7-6)

Twee sterke selecties vormden een wedstrijd die op z’n minst interessant te noemen is, ook dankzij de twee aanvallend ingestelde nieuwe trainers. Ramsey blesseerde zich tijdens de opwarming.

In de vijfde minuut scoorde Rüdiger met het hoofd op een hoekschop getrapt door Fabregas. Nog geen tien minuten later haalde Bellerin youngster Hudson-Odoi neer, strafschop. Cech hield zijn ex-club echter van een dubbele voorsprong door de pingel van Morata te pareren.

Hudson-Odoi speelde geweldig en creëerde verschillende doelkansen voor Chelsea. Morata miste opnieuw een grote kans. Iets na het halfuur zette Cech een snelle counter op, via enkele tussenstations kwam de bal bij Mkhitaryan, die bijna een assist in huis had. Bijna, want Aubameyang trapte over de bal.

In de tweede helft werd doelpuntenmaker Rüdiger opnieuw niet gedekt bij een hoekschop, de Duitser deed zijn kunstje net niet over. Arsenal ging op zoek naar de gelijkmaker: Bulka hield Iwobi in minuut 84 van de 1-1 met een prachtige redding, in de extra tijd hij hetzelfde toen Lacazette naar doel schoot. Toch scoorde Arsenal nog, want vlak voor tijd scoorde de Franse spits wel.

De wedstrijd werd beslist door strafschoppen, Arsenal won (6-5). Enkel Loftus-Cheek scoorde niet.

Benfica 2-3 Olympique Lyon

Het eerste doelpunt viel pas in minuut 40, toen Marcelo een hoekschop van Depay met het hoofd tegen de netten knikte. Net voor de rust scoorden de Fransen opnieuw, Bertrand Traoré sneed naar binnen en plaatste het leer aan de verste paal in doel. Benfica had al een aantal kansen gehad, maar de score bij de rust was 0-2.

In minuut 59 rondde Pizzi een mooie Portugese aanval af: 1-2. Zeven minuten later was het Marcelo die opnieuw scoorde, aan de verkeerde kant weliswaar. Zo stond het 2-2, zeer verdiend op basis van de dominantie van Benfica. Het tempo ging na de gelijkmaker omlaag, maar in minuut 83 besliste Terrier de wedstrijd van dichtbij: 2-3.


Klassement

 1. Tottenham 3 | 7
 2. Borussia Dortmund 3 | 7
 3. Arsenal 3 | 6
 4. Liverpool 3 | 6
 5. Juventus 2 | 5
 6. Manchester United 3 | 5
 7. Bayern München 3 | 3
 8. Olympique Lyon 1 | 3
 9. Manchester City 3 | 3
 10. Chelsea 2 | 3
 11. AS Roma 2 | 3
 12. Benfica 3 | 3
 13. Paris Saint-Germain 3 | 3
 14. Atlético Madrid 2| 2
 15. FC Barcelona 2 | 2
 16. Internazionale 1 | 1
 17. AC Milan 2 | 1
 18. Real Madrid 1 | 0