Toen Riyad Mahrez begin deze transferperiode vertrok naar Manchester City werd er door veel supporters zorgen geuit. Om die supporters weer tevreden te stellen is de club nu druk bezig om een juiste vervanger voor de Algerijn te zoeken.

Het heeft daarvoor onder andere Quincy Promes (Spartak Moskou), Adnan Januzaj (Real Sociedad) en Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach) op het oog. Hoewel het op papier misschien de minste van de drie lijkt, schijnt Januzaj bovenaan het lijstje te staan. Zijn speelstijl lijkt dankzij met name het linkerbeen van de Belg het meest op die van Mahrez. Januzaj is met zijn 23 jaar tevens de jongste van de drie én lijkt de goedkoopste optie te zijn.

Januzaj liet op het WK regelmatig zien waarom de wereld zijn naam moest blijven onthouden, en dat is nu dus gelukt. Real Sociedad nam hem afgelopen zomer voor een bedrag van 8,5 miljoen euro over van Manchester United. De Spaanse club zal met de vraagprijs waarschijnlijk dus niet in de buurt gaan komen van de ruim 30 miljoen euro die genoemd wordt bij Thorgan Hazard en Quincy Promes.