Na drie jaar in dienst van het Duitse Bayern München lijkt Arturo Vidal de club te gaan verlaten. Eerder vandaag deden al speculaties de ronde dat hij een persoonlijk akkoord had bereikt met het Spaanse FC Barcelona. Nu hij ook nog vervroegd het teamhotel verliet, wordt die speculaties kracht bijgezet. 

In 2015 haalde Bayern München Vidal weg bij Juventus voor een bedrag van om en bij de 40 miljoen euro. Daar behoorde hij tot de onbetwiste basiself, en kwam hij maar liefst 124 keer in actie. Ook bij Bayern München, dat hem van La Vecchia Signora overnam nadat hij met Chili de Copa América won, maakte hij furore. De concurrentie bij de Beierse topclub op het middenveld is echter moordend, en hij kwam in drie jaar ‘slechts’ 79 keer in actie.

In april 2018 had Vidal te kampen met een knieblessure, waardoor hij een hele tijd buiten strijd was. De Catalaanse topclub FC Barcelona zou nu een bod hebben uitgebracht van 30 miljoen euro.