Vandaag namen de twee Spaanse grootmachten bij uitstek het op tegen hun Italiaanse tegenhangers: Real Madrid bekampte Juventus, Barcelona speelde tegen Milan.

Real Madrid 3-1 Juventus

Juventus speelde met meer gevestigde waarden, maar dat was niet te zien aan het spelbeeld.

In de 12e minuut gleed Carvajal een voorzet van Cancelo in eigen doel, 0-1. Real zette Juventus daarna onder druk, maar de gelijkmaker kwam er pas in minuut 39. Bale nam een botsende bal vanop zo’n 17 meter op de schoen en knalde het leer onhoudbaar tegen de netten.

Na de 1-1 zagen we nog een goed schot van Reguilon en een lastige vrije trap van Bale, de score was echter onveranderd tijdens de pauze. Net na de koffie speelden Vinicius Junior en Marco Asensio een tegenaanval perfect uit, de Spanjaard tikte de 2-1 voorbij Szczęsny.

In de 56e minuut liet de Poolse doelman een schot van Asensio door zijn vingers glippen, 3-1. Daarna miste Vinicius een grote kans op de 4-1 en probeerde Juve aan de andere kant de aansluitingstreffer tegen de netten te prikken: Cancelo trapte op Lunin, Chiellini plaatse een slimme vrije trap van Pjanic naast doel.

In de slotfase pakte Lunin nog uit met een goede redding op een indraaiende vrije schop, maar het bleef 3-1.

AC Milan 1-0 FC Barcelona

De Italianen kwamen met een basiselftal op het veld, bij de Catalanen was er meer sprake van een mix tussen ervaren en jeugdige voetballers.

Barça startte sterk aan de partij, maar hun vele mogelijkheden leverden geen goals op. Aan de overkant wist Marlon een schot van Suso nog net te blokkeren. Bij Barcelona vielen veel spelers op, onder meer Arthur, Rafinha, Semedo en Malcom. Die laatste kwam uiteindelijk nog het dichtst bij een treffer, zijn schot raakte het doelhout. Rust: 0-0.

Ook in de tweede periode was FC Barcelona de dominante ploeg. Nu viel vooral de amper 18-jarige Riqui Puig op. In de extra tijd gebeurde het ondenkbare voor de Catalanen: een tegendoelpunt. André Silva scoorde in de korte hoek en zo was het Milaan dat de wedstrijd won, erg tegen de gang van het spel in.


Klassement

 1. Tottenham 3 | 7
 2. Borussia Dortmund 3 | 7
 3. Arsenal 3 | 6
 4. Liverpool 3 | 6
 5. Juventus 3 | 5
 6. Manchester United 3 | 5
 7. Internazionale 2 | 4
 8. AC Milan 3 | 4
 9. Bayern München 3 | 3
 10. Olympique Lyon 2 | 3
 11. Manchester City 3 | 3
 12. Real Madrid 2 | 3
 13. Chelsea 2 | 3
 14. AS Roma 2 | 3
 15. Benfica 3 | 3
 16. Paris Saint-Germain 3 | 3
 17. Atlético Madrid 2| 2
 18. FC Barcelona 3 | 2

Enkel Inter kan Tottenham nog van de eindzege houden, ze spelen op 11 augustus tegen Atlético Madrid.