Samuel Kalu, de Nigeriaanse vleugelspits van KAA Gent, verlaat de Arteveldestad voor de Franse eersteklasser Bordeaux. Met de transfer is zo’n 8,3 miljoen euro gemoeid, een aardig bedrag voor een 20-jarige speler. Kalu tekent een contract tot 2023.

Samuel Kalu ontplooide zich vorig jaar tot basisspeler bij de Buffalo’s en kon vorig seizoen op veel speelminuten rekenen. Al van het begin was duidelijk dat de vleugelspits veel potentieel vertoonde en dat was er bij momenten zeker aan te zien, vorig seizoen was hij goed voor 7 competitiedoelpunten voor La Gantoise.

Zijn harde werk wordt nu dus beloond met een mooie transfer naar het zonnige Bordeaux, hij moet er de naar Barcelona verkaste Malcom doen vergeten. Ook KAA Gent doet een meer dan goede zaak, de jonge Nigeriaan is nu de op een na duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis.

Advertentie