Tianjin Quanjian deed nog even moeilijk, maar de transfer van Rode Duivel Axel Witsel naar Borussia Dortmund is dan toch in orde geraakt. De 29-jarige middenvelder tekent voor 4 jaar bij de Duitste topclub, die €20.000.000 betaalt aan de Chinese club.

Na 194 wedstrijden voor Standard, 52 voor Benfica, 180 voor Zenit en 47 voor Tianjin zet Axel Witsel zijn unieke voetbalavontuur dus verder in Dortmund. Hij ziet zijn loon ongeveer gehalveerd worden, maar zou wel de best betaalde speler worden bij die Borussen.

Hoewel Witsel vooral furore maakte als box-to-box-speler, zal hij bij BVB waarschijnlijk uitgespeeld worden als defensieve middenvelder, zoals bij de Belgische nationale ploeg. Stofzuigers met techniek zijn uiterst zeldzaam in de voetbalwereld en dus wilde Lucien Favre hem absoluut toevoegen aan de selectie.

“Na het WK wou ik absoluut terugkeren naar Europa. Ik ben heel blij en trots dat ik voor BVB kan spelen. Na de eerste gesprekken moest ik niet lang nadenken, omdat Dortmund een van de beste clubs van het continent is naar mijn mening. Ik kan echt niet wachten om het veld te betreden voor 81.000 mensen.” ~ Axel Witsel

Advertentie