Alexander Scholz is alweer weg bij Club Brugge. De Deen gaat terug in zijn thuisland aan de slag en dat bij de Deense kampioen Midtjylland. Scholz was vijf seizoenen actief in België, voor zijn korte periode bij Club Brugge speelde hij bij Sporting Lokeren en Standard.

Scholz, nog altijd maar 25 jaar, maakte zijn JPL-debuut in 2013, nadat Lokeren hem kocht van het Deense Stjarnan FC. Scholz’ goede prestaties bleven niet onopgemerkt en hij speelde zich in de kijker van de Belgische topclubs. Het was uiteindelijk Standard dat in 2015 met Scholz ging lopen. Ook bij de Rouches was Scholz lang een vaste waarde, hij was er zelfs even kapitein.

Vorig seizoen liep het allemaal veel minder voor de Deen toen revelatie Luyindama hem naar de bank verdreef. Scholz trok in de wintermercato naar Club Brugge, maar ook daar kon hij niet op een basisplaats rekenen. Scholz trad amper 7 keer op voor Club. Vorige week depanneerde hij een laatste keer voor Club Brugge, en dat was meteen ook zijn 150ste wedstrijd in de Jupiler Pro League.

Scholz tekent voor 5 seizoenen bij de Deense landskampioen.

Advertentie