Gisteren (11 augustus) stond de laatste wedstrijd van de International Champions Cup op het programma. Inter, dat de eindwinst nog naar zich toe kon trekken, nam het tegen Atlético Madrid op in het stadion van de Spaanse club.

De eerste kans was voor Icardi, maar de Italiaanse spits stuitte op Oblak. Even later hield de doelman een afstandsschot van Brozovic in twee keer tegen. Een in één tijd op de schoen genomen bal van Politano scheerde net boven de dwarsligger.

In de 31e minuut trapte Asamoah een voorzet richting tweede paal. Die leek net te ver, maar Martinez kon zijn voet op acrobatische wijze nog tegen de bal zetten en deed de netten trillen: 0-1!

De ploeg uit de Spaanse hoofdstad probeerde de bordjes in de tweede periode nog gelijk te trekken, maar slaagde daar niet meer in. In de slotfase kwam Vitolo nog heel dicht bij een treffer, Handanovic hield zijn kopbal op voorzet van Martins echter uit doel met een geweldige redding.


Eindklassement

Tottenham wint de International Champions Cup! De Engelse club blijft Dortmund voor dankzij één gemaakt doelpunt meer, Inter staat derde op basis van het doelpuntenverschil. FC Barcelona sluit de rij omdat het in tegenstelling tot Atlético een negatief doelpuntenverschil liet optekenen.

 1. Tottenham 3 | 7
 2. Borussia Dortmund 3 | 7
 3. Internazionale 3| 7
 4. Arsenal 3 | 6
 5. Liverpool 3 | 6
 6. Real Madrid 3 | 6
 7. Juventus 3 | 5
 8. Chelsea 3 | 5
 9. Manchester United 3 | 5
 10. AC Milan 3 | 4
 11. Olympique Lyon 3 | 4
 12. Bayern München 3 | 3
 13. Manchester City 3 | 3
 14. Benfica 3 | 3
 15. AS Roma 3 | 3
 16. Paris Saint-Germain 3 | 3
 17. Atlético Madrid 3| 2
 18. FC Barcelona 3 | 2