Grote teleurstelling in Noord-Londen vandaag, de Spurs lieten deze avond weten dat de opening van hun nieuwe stadion uit noodzaak wordt uitgesteld. Recente testen brachten namelijk grote veiligheidsproblemen aan het licht.

Tottenham had gehoopt zijn eerste thuiswedstrijd in het volledig nieuwe stadion te spelen tegen Liverpool op 15 september 2018. Volgens schattingen zou men immers tegen dan al klaar geweest zijn met de constructie van de splinternieuwe arena. Helaas gooien de laatste testen, alvorens groen licht zou worden gegeven, roet in het eten. Enkele veiligheidssystemen werken namelijk niet zoals ze zouden moeten werken. Daardoor zien de Londenaars zich genoodzaakt om de wedstrijden tegen Liverpool en Cardiff City alsnog op Wembley te spelen.

De eerste wedstrijd in het nieuwe stadion zal dus wellicht de topper tegen Manchester City op 28 oktober 2018 worden, de kampioen van vorig seizoen.