Duje Cop gaat opnieuw in Spanje voetballen. Met de komst van Orlando Sa was de spits uit Kroatië opnieuw een plaats gezakt in de rangorde, met Valladolid werd een oplossing gevonden. De laagvlieger uit La Liga huurt Cop en kan hij hem na het seizoen definitief aantrekken dankzij een aankoopoptie. 

Real Valladolid speelde op de eerste speeldag 0-0 gelijk tegen Girona. Voorin stond Ramos, een jonge, onervaren spits. De Spaanse club was op zoek naar een spits met wat meer wedstrijden op de teller en kwam uit bij Duje Cop.

Standard wilde graag meewerken aan de overgang, want Cop kon nooit echt overtuigen en moest Sa, Emond en binnenkort eventueel ook Oulare voor zich dulden. Cop scoorde wel enkele belangrijke doelpunten bij de Rouches, in totaal kwam hij aan 31 wedstrijden en 6 treffers.

Eerder speelde Cop in Spanje voor Malaga, nu moet hij voor de doelpunten zorgen bij Valladolid, dit seizoen ‘top’favoriet voor degradatie uit de Spaanse hoogste divisie.