KAA Gent is een van zijn potentiële sterkhouders kwijt. Yuya Kubo wordt voor één seizoen verhuurd aan het Duitse FC Nürnberg, dat dit seizoen deel uitmaakt van de Bundesliga. Nürnberg heeft een aankoopoptie in de deal opgenomen.

Kubo vertegenwoordigde het Gentse shirt 61 keer. De Japanner kon 22 keer scoren voor de Buffalo’s. Kubo streek in januari 2017 neer in de Ghelamco Arena en was al snel een vaste waarde in het team. Hij had een groot aandeel in de kwalificatie voor PO1.

Na Moses Simon en Samuel Kalu is Kubo al de derde vaste waarde die KAA Gent verlaat. Kubo zelf reageerde ook al een eerste keer op zijn transfer:

“Ik ken Nürnberg een beetje omdat met Hiroshi Kiyotake en Makoto Hasebe hier al twee Japanners actief waren. Ik kan niet wachten om met dit jong, getalenteerd team te spelen. Ik hoop dat ik met mijn goals en assists kan helpen ons doel te bereiken.”