De kogel is door de kerk: Manuel Benson speelt dit seizoen op huurbasis bij het Moeskroen van Frank Defays. De vleugelspeler genoot ook interesse van onder andere Antwerp en Waasland-Beveren, maar het zijn de Henegouwers die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Bij Genk had Benson, die overgekomen was van Lierse, geen toekomst meer (dit seizoen).

Manuel Benson werd vorig seizoen met de grote trom binnengehaald, maar kon zich nooit doorzetten bij Genk. Onder Albert Stuivenberg werd hij nog af en toe gebruikt, maar sinds de komst van Phillipe Clement was er geen plaats meer voor Bienbens. Dit seizoen leek hij zich aanvankelijk te herpakken door een goede voorbereiding te spelen, maar de concurrentie bleef groot en Benson viel zo goed als altijd naast de kern.

Moeskroen gaat dus met Benson lopen, het bedong ook een aankoopoptie in de deal. Het lijkt er dus op dat Manuel Benson geen toekomst meer heeft bij de Limburgse club. Benson zal niet spelen in de onderlinge duels met Racing Genk, dit is het resultaat van een nieuwe regel van de Jupiler Pro League.

Moeskroen haalde al 12 spelers deze zomer: Mico Kuzmanovic, Jean Butez, Luka Lukovic, Aleksa Damjanac, Noë Dussenne, Idrisa Sambu, Marko Bakic, Alexandros Katranis, Jesus Marimon, Luca Napoleone, Frantzdy Pierrot en Manuel Benson.

Advertenties