Achter PSV, Ajax en AZ vinden we een verrassende nummer 4 op de ranglijst van de Eredivisie: Willem II. De Tilburgers swingen en staan na drie wedstrijden terecht op de vierde plek. Belooft dit een voorbode te zijn voor een bijzonder mooi seizoen voor de Tricolores?

Spartak Moskou, Girondins de Bordeaux, AS Monaco en Sparta Praag waren rond de eeuwwisseling en begin deze eeuw te gast in het Koning Willem II Stadion. De Champions League-hymne schalde toentertijd door de boxen heen na een uitstekend seizoen onder Co Adriaanse, toen de Tilburgers in het seizoen ’98/’99 op de tweede plaats eindigden. Na drie wedstrijden in de Eredivisie staan zij weer in de bovenste regionen van de ranglijst en gezien het spel lijkt hier geen verandering in te komen.

Hup Willem II stoere kerels, trots van het voetballand. Denk aan je roem en glorie…’
De eerste strofe van het clublied van de Brabanders refereert naar het roemrijke verleden van de drievoudig landskampioen. In Tilburg en omstreken is men weer trots op hun voetbalclub en die basis lijkt gelegd te zijn door Adrie Koster en zijn mannen.

Op verzoek van meesterscout Piet de Visser nam Joris Mathijsen deze zomer het besluit om de zeer gerespecteerde trainer Adrie Koster aan te stellen als opvolger van Van de Looi. De geboren Zeeuw was in het seizoen 1990/1991 ook al de oefenmeester van Willem II en stond daarna aan het roer bij onder meer RKC Waalwijk, VVV-Venlo, Ajax, Club Brugge en Beerschot, alvorens de assistent-trainer te zijn bij VfB Stuttgart en Saoedi-Arabië. Bovendien haalde Mathijsen ook de nodige versterkingen naar Midden-Brabant die na drie wedstrijden al hebben laten zien een duidelijke meerwaarde te zijn voor Willem II.

De 19-jarige Palacios op de back-positie, de centrale middenvelders Pol Llonch en Atakan Attaynak en de vleugelspelers Donis Avdijaj en Aras Özbiliz lijken allen het neusje van de zalm te worden voor Willem II. Met het behouden van aanvaller én publiekslieveling Fran Sol en de degelijke verdediging met Freek Heerkens en Fernando Lewis lijkt Willem II de verrassing van het seizoen te gaan worden. Wellicht krijgt de derde club van Brabant het voor elkaar boven zichzelf uit te gaan stijgen en in de top-7 te gaan eindigen.

Feit is wel dat na de 5-0-thuiszege op Heracles Almelo van afgelopen weekend nummer vier Willem II weer de ‘Trots van het Voetballand’ is geworden. Het Tilburgse publiek kan eindelijk weer genieten van hun ‘matadoren’ en bovendien dromen en hopen op een mooi seizoen. Ik zal de Tricolores met veel aandacht volgen, het is ze gegund.

Advertentie