FCO Dijon eindigde twee seizoenen geleden 16e, vorig seizoen was plek 11 het eindstation. De ploeg uit de hoofdstad van het departement Côte-d’Or wil vooral niet degraderen naar de Ligue 2, maar de voorspoedige seizoensstart doet de supporters dromen van meer. 

De ploeg van trainer Olivier Dall’Oglio staat na drie wedstrijden tweede in de Franse eerste klasse. Dijon heeft evenveel punten als Paris Saint-Germain en liet eveneens hetzelfde doelpuntensaldo noteren, maar PSG scoorde één doelpunt meer.

De goede resultaten zijn zeker en vast niet het resultaat van een gemakkelijk programma. De eerste drie tegenstanders, Montpellier, FC Nantes en OGC Nice, zijn klinkende namen in Frankrijk. Dijon won met 1-2 in Montpellier, thuis werd Nantes verslagen (2-0) en vorig weekend ging Nice in eigen huis met 0-4 ten onder.

Op de transfermarkt gaf Dijon deze zomer €4.000.000 uit. Naïm Sliti was de topaankoop, hij kwam over van Lille. Yoan Gourcuff werd transfervrij bij de selectie gehaald, maar hij moet voorlopig tevreden zijn met een rol als invaller.

Op het programma van Dijon staan nu twee thuiswedstrijden, Caen en Angers komen op bezoek en doen de supporters dromen van een schitterende 15 op 15.

Advertentie