De 30-jarige linksachter Fabio Coentrão keert terug naar huis. Rio Ave, de club waar hij zijn opleiding genoot, neemt de Portugees over van Real Madrid. Waarschijnlijk zal hij zijn professionele voetbalcarrière dus afsluiten bij de club waar het allemaal begon. 

In 2006 sloot Coentrão aan bij de hoofdmacht van Rio Ave. Eén jaar later tekende hij bij Benfica. Na enkele uitleenbeurten brak hij helemaal door bij de Portugese topclub en in 2011 kocht Real Madrid hem voor 30 miljoen euro. Daar kende hij enkele succesvolle seizoenen, met onder meer twee Spaanse titels en evenveel Champions League-eindzeges.

Bij Real Madrid had de Portugees in 2015 geen uitzicht meer op veel speelminuten en dus vertrok hij op huurbasis naar AS Monaco. Twee jaar later zat hij in een vergelijkbare situatie en was een uitleenbeurt aan Sporting een feit. Nu doet Real hem wel definitief van de hand.

Bij Rio Ave, dat na drie wedstrijden 7e staat in de Liga NOS, speelde Coentrão reeds 44 wedstrijden. Nu kan hij met zijn vele jaren ervaring op het hoogste niveau nog veel gaan betekenen voor zijn opleidingsclub.

Advertenties