Vitesse heeft nog een grote vis binnengehaald op de laatste dag van de transferperiode. Het bereikte een akkoord met Chelsea over een huurdeal met Musonda. Het Belgische talent zal voor één jaar in Arnhem te bewonderen zijn.

Het is niet de eerste uitleenbeurt die Charly Musonda Jr. beleeft sinds hij eigendom is van Chelsea. In 2015 ging hij al naar Betis in Spanje, waar hij een wisselvallige periode kende. Sinds januari speelde hij bij Celtic Glasgow, maar daar kwam hij weinig aan spelen toe. Met ervaring in verschillende competities op zak wil Musonda zijn carrière nu echt lanceren in Nederland bij Vitesse.

Het 21-jarige talent genoot al even van interesse van de club uit Arnhem zegt technisch directeur Marc van Hintum: “Hij is een veelzijdige speler, die zowel op tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig. Musonda sluit na de interlandperiode zo snel mogelijk aan.”