Jean-Paul de Jong is de eerste trainer in de Eredivisie die voortijdig moet vertrekken. Assistenten Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen voorlopig het stokje over bij FC Utrecht.

De Jong werd begin dit jaar aangesteld om de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag op te volgen. Onder zijn leiding eindige FC Utrecht op een vijfde plaats in de Eredivisie, maar werd er in de finale van de play-offs voor Europees voetbal verloren van Vitesse.

Utrecht staat momenteel 11e in de Eredivisie, uit 4 wedstrijden haalde het 5 punten. De spelersgroep en de technische staf zouden geen vertrouwen meer hebben in de 47-jarige oefenmeester en in onderling overleg werd besloten de samenwerking te beëindigen.

De Jong was 14 seizoenen actief als speler van FC Utrecht en speelde als voetballer bijna vierhonderd wedstrijden voor de Domstedelingen. In 2015 werd hij aangesteld als assistent-trainer om later in 2018 hoofdtrainer te worden.