Zondagmiddag werkten Anderlecht en Antwerp hun wedstrijd van speeldag zes af. In de eerste helft werd de coach van de bezoekers Laszlo Bölöni door scheidsrechter Wim Smet na een aanvaring naar de tribune gestuurd. Voetbalanalist Jacky Mathijssen vond die beslissing overdreven: “Wim Smet had daar niks te zoeken”. 

In minuut 25 krijgt Antwerp een overtreding tegen na een luchtduel waarbij Antwerp-verdediger Jelle Van Damme over Anderlecht-spits Landry Dimata heen vliegt. Laszlo Bölöni, de coach van Antwerp, zag er geen overtreding in en vond dat de aanvaller van Anderlecht zich bukte en niet in duel ging.

Overdreven beslissing

Scheidsrechter Wim Smet kwam een hartig woordje praten met de Antwerp-coach. Na een korte babbel stuurde Smet de Roemeense trainer naar de tribune, een overdreven beslissing in de ogen van ex-doelman en voetbalanalist Jacky Mathijssen die de wedstrijd voor Play Sports analyseerde. “Ik vind niet dat Wim Smet iets te zoeken heeft langs de lijn. Laat het spel verder gaan en laat een trainer eventjes bekoelen. Er staat een vierde scheidsrechter, laat die dienen om de zware woorden op te vangen. De scheidsrechter zoekt in dit geval de confrontatie en de problemen op. Hij moet de situatie beter aanvoelen”.

“Ik heb in het verleden als coach ook situaties meegemaakt waar ik naar de tribune werd verwezen. Achteraf bekeken had ik misschien ook wel iets rustiger moeten zijn, maar eigenlijk zijn deze beslissingen overdreven”, aldus Mathijssen.

Strafvoorstel bondsparket

Bölöni ging eerder die wedstrijd ook al de confrontatie aan met de grensrechter. Eénmaal in de tribune gebaarde hij dat een Anderlecht-supporter zijn mond moest houden.

Het bondsparket stelt twee speeldagen schorsing voor. Na zijn terugkeer in België werd de 65-jarige coach al drie keer naar de tribune verwezen, de laatste keer ook met twee speeldagen schoring tot gevolg. Antwerp doet later uitspraak over het voorstel van het bondsparket.

Advertenties