Op 24 september reikt de FIFA in Londen de ‘The Best’-awards uit. De belangrijkste prijs is die voor de beste voetballer van het jaar. Messi behoort voor het eerst niet tot de finalisten en maakt dus geen kans meer op de onderscheiding. Volgens Filipe Luis gaat de geloofwaardigheid van de ceremonie, die sinds 2016 jaarlijks doorgaat, hierdoor sterk achteruit. 

Brazilië speelt tijdens deze interlandperiode oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten en El Salvador. Op het persmoment met Filipe Luis (Atlético Madrid) was de bekendmaking van de finalisten (Modric, Ronaldo en Salah) van de The Best FIFA Men’s Player een van de items.

“De onderscheiding is voor de beste speler ter wereld. In mijn opinie is Messi de beste speler ter wereld. Vandaag, vorig jaar, twee jaar geleden, drie jaar geleden… Vanaf het moment dat Messi de prijs niet wint, als je denkt aan alles wat hij doet, verliest de ceremonie een deel van haar geloofwaardigheid. Het maakt niet uit of een speler de Champions League won of de finale bereikte. Volgens mij is Messi de beste van de wereld, en dat is hij al meerdere jaren. Oke, op een dag zal Neymar er zijn, Salah verdient het om in de top 3 te staan, Ronaldo ook. Maar, omdat hij (Messi) zijn niveau op zo’n manier toont in elke wedstrijd die hij speelt, twijfel ik er niet aan dat hij de beste speler ter wereld is.” ~ Filipe Luis

 

Advertenties