De zesde speeldag is intussen afgelopen en nu staat de interlandperiode voor de deur, maar er wordt natuurlijk nog altijd een Jupiler Pro League-Speler van de Week gekozen. De eer is ditmaal weggelegd voor kersvers Lokerenverdediger Olivier Deschacht, die in zijn eerste wedstrijd meteen mee voor de eerste drie punten zorgde, en dat tegen rivaal Waasland-Beveren.

Het was Deschachts eerste wedstrijd in vier maanden tijd. Lokeren zat in een crisis, want het behaalde voor dit weekend nog geen overwinning in het nieuwe seizoen. Tegen aartsrivaal Waasland-Beveren was het de uitgelezen gelegenheid voor de eerste drie punten van het seizoen en die kwamen er ook door het prachtige doelpunt van Ben Harush, vijf minuten voor tijd. Deschacht bracht meteen leiderschap in de Lokerse defensie, iets wat voordien zeker ontbrak.

Wie ook een groot aandeel had in de overwinning van Lokeren, was doelman Ortwin De Wolf. De Belgische belofte was niet te passeren en hield zijn netten schoon.