Een uitdoelpunt zou net zoveel waarde moeten hebben als een thuisdoelpunt. Dat vinden de coaches van verschillende Europese topclubs. De leden van de UEFA Elite Club Coaches hebben de voetbalkoepel gevraagd om de regel die ervoor zorgt dat uitdoelpunten ‘dubbel’ tellen, af te schaffen in de Europese clubcompetities.

De coaches vinden dat het tegenwoordig makkelijker is om in uitwedstrijden te scoren dan voorheen. Doordat de omstandigheden in verschillende stadions tegenwoordig meer gelijk aan elkaar zijn dan vroeger, is het verschil tussen een uitwedstrijd en een thuiswedstrijd (deels) komen te vervallen. Het uitdoelpunt is al een aantal jaar een onderwerp van debat, het lijkt erop dat er nu grondig naar de regel wordt gekeken door de UEFA. Wedstrijddirecteur Giorgio Marchetti heeft de trainers belooft om met de vraag aan de slag te gaan en een discussie te openen.

Verder willen de coaches dat de transferdeadline voor alle landen hetzelfde moet zijn. Wisselende transferdeadlines werken competitievervalsing in de hand, aldus het klankbord. Ook hier heeft Marchetti toegezegd om te kijken naar de huidige regelgeving en te onderzoeken of hier verbeteringen in kunnen worden aangepast. “De coaches zijn van mening dat de regel opnieuw bekeken moet worden, dus dat gaan we dan ook doen”, aldus de UEFA-official.

De UEFA Elite Club Coaches is een klankbord dat jaarlijks bij elkaar komt, dit jaar maakten onder meer José Mourinho, Julen Lopetegui, Carlos Ancelotti, Massimiliano Allegri, Unai Emery, Paulo Fonseca, Thomas Tuchel en Arsène Wenger onderdeel uit van het panel.

 

 

 

 

Advertentie