Niet Deschacht, maar Luis Garcia is de oudste speler in de Jupiler Pro League. De bij Real Madrid opgeleide Spaanse middenvelder, met 7 caps achter zijn naam, is al meer dan vier jaar de absolute leider op het veld bij Eupen. In 2016 had hij een groot aandeel in de promotie naar de JPL en ondertussen werd het behoud al twee seizoenen op rij verzekerd. 

Zoals gezegd genoot de nu 37-jarige Garcia zijn opleiding bij het grote Real Madrid. Daar kwam hij uiteindelijk niet verder dan een invalbeurt van 9 minuten in de Copa del Rey. Na zijn periode bij de Koninklijke speelde de middenvelder bij Murcia en Mallorca, maar zijn beste periode begon in 2005. Toen kocht Espanyol hem voor 3 miljoen euro. Hij speelde er 6 jaar en kwam er 255 keer in actie. Met 60 doelpunten en 25 assists wist hij zeer mooie statistieken bijeen te voetballen.

Op 30-jarige leeftijd vervolgde Luis Garcia zijn voetbalavontuur bij Real Zaragoza. Hier stond hij 3 seizoenen onder contract, het tweede echter op uitleenbasis bij het Mexicaanse Tigres. Hij was telkens een vaste waarde en dat is hij nu ook al vier jaar bij Eupen in de Oostkantons.

Met 153 wedstrijden, 30 doelpunten en 22 assists (63 – 11 – 12 in de JPL) doet hij het meer dan aardig in België. Vooral zijn stevige dosis leiderschap valt op, hij is een erg belangrijke figuur tussen al dat jong geweld. Het contract van de Eupense kapitein en spelmaker loopt op het einde van het seizoen af. Zijn plannen voor de nabije toekomst zijn nog niet duidelijk, hij volgde wel al een trainerscursus.

 

Advertentie