De beste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Manchester City bindt zich langer aan de club. Sergio ‘Kun’ Agüero had nog een contract voor 2 seizoenen en voegt daar vandaag nog een jaartje aan toe. Zo kan zijn grote droom, 10 jaar lang de kleuren van The Sky Blues verdedigen, in vervulling komen. 

Op 28 juli 2011 betaalde Manchester City 40 miljoen euro aan Atlético Madrid voor Sergio Agüero. De Argentijn moest voor doelpunten zorgen en dat is precies wat hij de afgelopen 7 jaar gedaan heeft: 204 goals uit 299 wedstrijden.

Agüero won al drie landstitels met the Citizens en had een enorm aandeel in deze legendarische beelden (en geluiden):

“Ik ben blij met dit extra jaar. Ik wou hier 10 jaar spelen. Ik ben hier nu zeven jaar, als mijn contract afloopt staat de teller dus op 10. Hopelijk gaat dat gebeuren. Daarom tekende ik deze nieuwe verbintenis.”

De spits gaf eerder aan zijn voetbalavontuur te willen afsluiten bij de club waar hij zijn opleiding genoot, bij Independiente dus. Op het einde van het seizoen 2021-2021 zal Agüero net 34 geworden zijn en kunnen terugkijken op een geweldige carrière.

Advertenties