De topwedstrijd van de voorbije speeldag was natuurlijk KRC Genk – RSC Anderlecht, en daaruit komt onze Speler van de Week. De eer is voor middenvelder Bryan Heynen weggelegd. De beloftevolle Belg had de aartsmoeilijke opdracht om Ruslan Malinovskyi te vervangen en deed dat perfect.

De kers op de taart voor Bryan Heynen zou een doelpunt geweest zijn. Hij kreeg er in de eerste helft ook enkele keren de kans toe, maar scoren lukte niet. Heynen heerste wel op het middenveld, vocht voor elke bal en liep de longen uit zijn lijf. Hij maakte vele meters aan een hoge intensiteit en zijn passing was volkomen zuiver en vaak ook in één tijd.

Ook Jhon Janer Lucumi speelde een uitstekende partij. De Colombiaan week na week een directe versterking te zijn voor de Limburgse club en heeft daarvoor geen aanpassing nodig gehad. Lucumi speelde bij het Genkse doelpunt Alejandro Pozuelo aan met een slimme pass en dan ook nog met zijn mindere rechtervoet. Verdedigend liet hij geen steken vallen.

Lokeren verloor in extremis van Club Brugge, en kwam in de eerste helft 0-1 voor door een doelpunt van de nieuwe Servische spits Jovanovic. Hij is slechts 19 jaar, maar speelde een goede wedstrijd en lijkt iets bij te brengen wat eerder ontbrak bij Lokeren.

Advertenties