Liverpool doet het erg goed op Anfield Road. De laatste nederlaag in eigen huis dateert van 23 april 2017. Op de 34e speeldag van het seizoen 2016-2017 gingen The Reds met 1-2 onderuit tegen Crystal Palace. Sindsdien staat de teller op 16 overwinningen en 8 gelijke spelen. 

De troepen van Klopp kenden dit seizoen een uitstekende start met 6 zeges uit 6 wedstrijden. In eigen huis werd er gewonnen tegen West Ham (4-0), Brighton (1-0) en Southampton (3-0).

Dit is de beste thuisreeks van Liverpool sinds augustus 2009. Toen werd de teller stopgezet op 31 wedstrijden. Om deze reeks te evenaren, mag er niet verloren worden van Manchester City, Cardiff City, Fulham, Everton, Manchester United, Newcastle United en Arsenal. Om een betere reeks neer te zetten moet er daarna gewonnen worden van of gelijkgespeeld worden tegen… Crystal Palace!