KFC Duffel neemt het in de 1/16e finales van de Croky Cup op tegen Sint-Truiden. Een mooie affiche voor de Antwerpse familieclub die met realistische ambities naar Stayen afreist.

In de vorige ronde van de Croky Cup schakelde KFC Duffel op eigen veld Westerlo (eerste klasse B) uit met knappe 3-0-cijfers. Woensdagavond wacht de ploeg uit tweede amateur een verplaatsing naar Stayen met STVV als opponent.

De supporters van Duffel kijken uit naar deze confrontatie. “Sint-Truiden is een mooie club om tegen te spelen. Onze trouwe aanhang leeft enorm toe naar deze wedstrijd, hij heeft zelfs een speciale sjaal voor dit bekerduel laten ontwerpen”, vertelt Gert Croes, bestuurslid van de supportersclub van KFC Duffel.

“Ze moeten op Stayen niet verwachten dat we met een massa volk naar Limburg afreizen. We zijn een relatief bescheiden club en trekken met één bus en realistische ambities naar Haspengouw. De kans op een stuntzege is zeer klein, maar zeg in het voetbal nooit nooit”.

Oude bekende

In de bekermatch zullen ze bij Sint-Truiden met Duffel-aanvaller Yannick Rymenants een oude bekende tegen het lijf lopen. Rymenants speelde in het verleden namelijk twee seizoenen voor STVV. “Uiteraard is het altijd speciaal om tegen je ex-ploeg te spelen. Ik heb er twee jaar gewoond en gespeeld, en heb er een aangename tijd beleefd”. “

“We gaan ons uiterste best doen om het Sint-Truiden zo moeilijk mogelijk te maken, maar we weten dat het  zeer moeilijk zal worden om door te stoten”, aldus de ex-Kanarie.