Eden Hazard staat voor een moeilijke keuze in zijn carrière. In een interview met The Guardian gaf de momenteel in bloedvorm verkerende Belg toe te dromen van een transfer naar Real Madrid. De clubleiding van Chelsea probeert Hazard ervan te overtuigen zijn contract bij de Engelse topclub te verlengen. De aanvaller heeft nog altijd geen knoop doorgehakt over zijn toekomst.

Na afloop van het WK sprak Eden Hazard hardop de droom uit om voor Real Madrid uit te komen. Echter speelt de Belg nog altijd in Londense dienst en was hij dit seizoen in acht competitieduels al goed voor zeven doelpunten.

Voormalig ploeggenoot Thibaut Courtois maakte eerder al de overstap van Chelsea naar Real Madrid. Hazard gaf aan dit niet op dezelfde manier te willen doen als zijn landgenoot eerder deed, die vaak kwam opdagen op training om zo een transfer te forceren.

“Dat is niet wat ik wil. Ik wil het beste voor mezelf, maar ook voor de club”, aldus de 27-jarige Belg. “Ik wil niet zeggen dat ik een nieuw contract ga tekenen, zonder dit uiteindelijk ook echt te doen. We zullen het zien. Soms word ik ’s ochtends wakker en denk ik: ik wil vertrekken. Soms heb ik het gevoel dat ik wil blijven. Het is een moeilijk besluit, maar het gaat wel over mijn toekomst”, vervolgt Hazard.

Laatste kans

Hazard stipt aan in januari 28 jaar te worden en dat hij vermoedelijk nog maar één toptransfer kan begaan: “Dat was de reden dat ik aangaf dat het misschien tijd werd voor een transfer. Ik had een erg sterk WK achter de rug en ben momenteel goed in vorm. Real Madrid is voor mij de beste club in de wereld, daar ga ik niet over liegen. Als kind droomde ik er al van om voor die club te spelen. Vandaag de dag droom ik daar nog altijd van. Ik wil het daar nu niet iedere dag over hebben”, aldus de buitenspeler. Een contractverlenging bij Chelsea sluit Eden Hazard ook niet uit: “Als ze naar me toe komen, dan gaan we praten. Ik voer veel gesprekken met de clubleiding en met de eigenaar.”

In de komende transferperiode, die van start zal gaan op 1 januari, zal duidelijk worden of de sterspeler een overstap maakt naar de Madrileense grootmacht, of dat hij zijn carrière voorlopig blijft vervolgen op Stamford Bridge in dienst van zijn huidige werknemer Chelsea.

 

Advertenties