Ondertussen is de Belgische competitie al 10 speeldagen ver en staat Racing Genk aan de leiding. Genk sloot de speeldag af door KAA Gent een afstraffing te bezorgen: 1-5. Dirigent Alejandro Pozuelo is onze Speler van de Week.

Alejandro Pozuelo behoort samen met Hans Vanaken en Mehdi Carcela tot de topkandidaten voor de Gouden Schoen. Dat bewees hij zondagavond nog maar eens, de Spanjaard toonde meermaals zijn grote klasse. Een doelpunt zou de kers op de taart geweest zijn voor Pozuelo, maar dat bleef uit. Bij de 1-4 gaf Pozuelo met een ‘simpele’ hak de assist op een geweldig doelpunt van Malinovskyi en speelde Joseph Painstil aan bij het laatste Genkse doelpunt. Superlatieven beginnen stilaan te kort te schieten voor het Spaanse goudklompje van Racing Genk.

Standard bezorgde Club Brugge zijn eerste nederlaag van het seizoen. Er werd met 3-1 gewonnen dankzij een collectief sterke prestatie. Als we toch iemand moeten uitlichten, schuiven we Razvan Marin naar voren. Qua techniek en voetbalintelligentie is hij een van de beste spelers uit de competitie en dat weet hij te koppelen aan een stevige dosis grinta. Hij was tegen Club opnieuw zeer belangrijk met onder meer een assist en de beslissende 3-1.

Antwerp staat op een mooie vierde plaats. Zaterdagavond werd er gewonnen op Eupen dankzij onder andere 2 assists van linksachter Simen Juklerød. Volgens Bölöni is de Noor de beste zomeraankoop in de Jupiler Pro League. Juklerød gaf dit seizoen al 5 beslissende passes.

Advertenties