In Zweden stond maandagavond de topper tussen AIK en Malmö FF op het programma, dat is de nummer één tegen de nummer vijf in de stand. De bezoekers leken in een felbevochten wedstrijd aan het langste eind te trekken, maar een tumultueuze slotfase besliste daar anders over.

Diep in blessuretijd krijgt thuisploeg AIK een laatste vrije trap toegewezen om alsnog een 0-1-nederlaag te vermijden. Zweeds international Sebastian Larsson zet zich vanop zo’n 25 meter van het doel achter de bal. Die twijfelt niet en knalt de bal prachtig via de paal in de rechter winkelhaak.

Euforie bij AIK en Larrson, die na zijn doelpunt richting de zijlijn begint te lopen, om al glijdend op z’n knieën te eindigen voor de bank van Malmö FF. De viering van de 33-jarige middenvelder wordt alles behalve gesmaakt door de spelers en staf van de bezoekers. Duw- en trekwerk tussen beide ploegen is het resultaat.

Emoties

De scheidsrechter deelt vervolgens een aantal kaarten uit, ook een voor de doelpuntenmaker die er al eentje achter zijn naam had staan. Met een rood karton en een fabelachtig doelpunt achter zijn naam trekt de ex-speler van onder meer Sunderland en Hull City naar de kleedkamer. MFF-coach Uwe Rösler wordt door de scheidsrechter naar de tribune verwezen.

“Dit was niet echt vechten, ik denk niet dat je dit ruzie moet noemen. Het waren emoties die werden geuit. Als je emoties gaat wegnemen, is er geen voetbal meer”, klinkt het bij Alexander Milosevic, ploegmakker van Larrson bij AIK.

Dankzij het gelijkspel blijft de kloof tussen leider AIK en eerste achtervolger IFK Norrköping vier punten. Met nog drie speeldagen te gaan is AIK dicht bij een twaalfde landstitel in Zweden.