In deze nieuwe rubriek bekijken we wekelijks de beste spelers van het afgelopen weekend. Niet iedereen heeft de tijd om veel wedstrijden in de grote competities te volgen, dus doen wij dit voor jullie. Zo vormen we een overzicht van de beste prestaties per speeldag. 

La Liga: Luis Suarez
Vorige week nog kreeg hij een derde kind, en dat wou hij vieren. De Uruguayaanse spits van F.C. Barcelona moest in afwezigheid van Messi de aanvalslinie leiden. Dat dan nog in El Clásico. Op het half uur lokt hij zelf een penalty uit, die hij dan ook omzet. Zo was hij onmiddellijk vertrokken. Doorheen de match was hij een constante gesel voor de Madrileense verdediging. Een kwartier na de aansluitingstreffer van Marcelo kopt hij van aan de penaltystip onhoudbaar binnen. De voorsprong is weer veilig, en Suarez is hongerig. Hij kan tien minuten voor affluiten nog alleen door op doel en stift Courtois om de wedstrijd te beslissen. Een tweede hattrick in één week en man van de match.

Een eervolle vermelding voor Iago Aspas. De spits van Celta de Vigo kreeg vrijdagnacht ook een kind, bleef slapen in het ziekenhuis om de volgende dag ook drie keer te scoren.

Bundesliga: Joshua Brenet 
Hoffenheim won thuis met 4-0 tegen VfB Stuttgart. Zowel Belfodil (kent u hem nog?), Joelinton als Brenet speelden een sterke match. De Nederlandse flankverdediger was toch de grote uitblinker. Vlak na rust scoort hij de rebound van Reiss Nelson, en levert amper twee minuten een uitstekende assist af voor Joelinton. Zo is hij betrokken is de eerste twee doelpunten en beslist hij de partij. Hij blijft een constant gevaar op de rechterflank, en geeft geen meter weg voor eigen doel.

Naast de jongens van Hoffenheim speelde ook Kevin Volland van Bayer Leverkusen een dijk van een match. Zijn ploeg won met 2-6 in Bremen . Hijzelf scoorde een doelpunt, en bediende er twee.

Ligue 1: Kylian Mbappé 
Voor de supporters van Paris-Saint-Germain de grootste match van het jaar, maar Thomas Tuchel laat het wonderkind op de bank. Dat zal niet bij de fans niet goed aangekomen zijn, maar de Duitser draagt discipline hoog in het vaandel. De jonge Fransman werd voor disciplinaire redenen gestraft met een plaats op de bank. Een gesloten wedstrijd moest geopend worden. Rond het uur beslist Tuchel Mbappé toch te laten spelen, en laat dat nu net de sleutel te zijn geweest. Na amper drie minuten op het veld te staan is hij de Zuid-Franse verdediging te snel af en werkt hij proper af. Hij zorgt  nog een half uur lang voor chaos bij Marseille. Mede dankzij hem weet PSG alle elf zijn competitiewedstrijden te winnen.

Ook Memphis Depay had een impact vanop de bank. Hij scoorde en gaf een assist in een 1-2-overwinning tegen Angers.

Serie A: Gianluca Mancini
Zowel Cristiano Ronaldo als Mauro Icardi scoorde twee doelpunten, maar onze speler van de week is Gianluca Mancini van Atalanta. Vorig seizoen speelde de club van Timothy Castagne, Marten de Roon en Hans Hateboer nog in de Europa League, maar het loopt wat stroef dit seizoen. Afgelopen weekend speelde Atalanta tegen promovendus Parma, de ideale kans om afstand te nemen van de degradatiezone. Gianluca Mancini toonde zich als leider van zijn defensie en won nagenoeg elk duel of tackle. In de opbouw was hij zeer efficiënt. Na een owngoal van Gagliolo kreeg Mancini meer voetballende vrijheid en kon hij twintig minuten voor tijd een assist afleveren. Amper tien minuten later scoorde hij zelf ook en hielp hij zijn team aan een derde overwinning.

Premier League: Ryan Fraser 
Mané, Salah, Barkley, Wilson, Milivojevic, Foster… noem maar op. De Premier League had er zin in en maakt het ons zeker niet gemakkelijk om één beste prestatie te kiezen. Toch is onze speler van de week Ryan Fraser van Bournemouth. The Cherries spelen de pannen van het dak met onder andere de Schotse flankspeler als exponent. Met twee assists en een hoop gecreëerde kansen liet hij Fulham op een U15-ploeg lijken. Hij zit dit seizoen in bloedvorm. Met drie doelpunten en vijf assists na tien speeldagen is hij misschien wel de speler die het meeste progressie maakte na vorig seizoen. Zijn ploeg staat knap zesde met 20 punten, amper één punt verwijderd van een Europese kwalificatieplaats.