Gisteravond stond PSV weer met beide benen op de grond. In eigen huis werd na verlenging met 2-3 verloren van RKC Waalwijk. Ondanks het feit dat PSV nu uitgeschakeld is in de TOTO KNVB Beker, is de ploeg aan een geweldige reeks in de Eredivsie bezig. Wij checkten even alle statistieken en zetten deze op een rij. 

Afgelopen weekend vond speelronde 10 plaats in de Eredivisie. PSV wist vlak voor het einde van de wedstrijd nipt te winnen van FC Groningen. Dat PSV vaak zo laat nog scoort, is geen toeval meer. PSV maakte 58 procent van alle treffers in de laatste kwartieren (blessuretijd meegeteld) van beide helften. Het aantal doelpunten in blessuretijd dit seizoen staat nu op 7.

Hoewel de Eindhovenaren in de wedstrijd in Groningen duidelijk minder goed waren, was dit toch alweer de 10e overwinning dit seizoen. Daarmee komt de ploeg van coach Mark van Bommel op maar liefst 30 punten. Een record. Hiermee is de huidige landskampioen ook een van de best presterende clubs in Europa op dit moment (in competitieverband). Alleen het Franse PSG zit de Eindhovenaren achterna. Zij hebben na 11 speelrondes 33 punten en scoorden 39 keer. PSV heeft er tot nu toe 38 in liggen en kreeg maar 4 doelpunten tegen.

Doelpuntmachine

PSV blijkt dit seizoen dus een ware doelpuntenmachine te zijn. Luuk de Jong en Hirving Lozano maakten de meeste doelpunten. Zij staan allebei op 8 treffers dit seizoen. Het doelpuntengemiddelde van PSV ligt op 3,8 doelpunten per wedstrijd. PSV scoort iets meer in thuiswedstrijden dan in uitwedstrijden. De laatste thuisnederlaag van de Eindhovenaren was op 18 september 2016. Toen werd met 0-1 verloren van Feyenoord. sindsdien is PSV 36 thuiswedstrijden ongeslagen (W32 – G4 – V0).

Aankomende zaterdag speelt PSV opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is Vitesse de tegenstander.

 

 

 

Advertentie