Maurizio Sarri is van plan om Milan-speler Suso in de wintertransferperiode over te gaan nemen. De Spaanse rechtsbuiten werd in zijn tijd bij Liverpool bestempeld als een groot talent, maar wist die status daar nooit waar te maken. In Italië is hij dit seizoen echter in bloedvorm.

Hoewel de naar binnen komende rechtsbuiten dit seizoen in 9 wedstrijden pas 3 keer scoorde, wist hij namelijk wel al 7 assists te geven. Suso is daarmee een van de weinige lichtpuntjes in het tot nu toe vrij matige seizoen van Gattuso’s AC Milan. Wat de 24-jarige daarnaast erg interessant maakt, is zijn ontsnappingsclausule van 38 miljoen euro.

In vergelijking met de 80 en 57 miljoen euro die Chelsea deze zomer voor respectievelijk doelman Kepa en voormalig Napoli-ster Jorginho neerlegde een koopje dus. Chelsea lijkt zich echter van zijn beste kant te moeten gaan laten zien, want ook Atlético Madrid heeft interesse in Suso getoond. AC Milan zelf is ondertussen bezig om het papierwerk in orde te krijgen voor een contractverlenging, inclusief een leuke salarisverhoging. Daarmee is het natuurlijk ook van plan de ontsnappingsclausule uit het contract te halen.

Advertentie