Dieumerci Mbokani mag zich de beste speler van de veertiende speeldag noemen. Mbokani speelde sterk tegen zijn ex-club Standard en zo blijft Antwerp knap derde. Mbokani zelf scoorde niet, maar was wel erg belangrijk voor RAFC.

Antwerp haalde uit door met 0-2 te gaan winnen op Sclessin. Mbokani zorgde ervoor dat Luyindama 90 minuten uit beeld verdween, doordat hij uit het duel speelde, waar zijn sterke landgenoot het moeilijk mee had. Mbokani, niet meer van de snelste, speelde heel erg slim en woog zo op de Luikse verdediging. Scoren zou de kers op de taart geweest zijn voor de Congolees tegen zijn ex-club, maar hij raakte de paal.

Birger Verstraete was de beste man bij KAA Gent bij dit weekend. De Belgische middenvelder viel in na een tijdje blessureleed en keerde het tij volledig in de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Verstraete zorgde bovendien ook voor een assist aan Yaremchuk.

 

Advertentie