Veel spelers wisten hun goede vorm van dit seizoen door te trekken, en zetten die zelfs om in pure klasse afgelopen weekend. Wekelijks bespreken we de beste prestaties van de vijf grootste competities in Europa.

Premier League: Raheem Sterling

Tegen Southampton verwachtte iedereen een makkelijke zege van The Citizens, maar een 6-1-overwinning misschien niet. The Saints werden van het kastje naar de muur gespeeld, en waren helemaal kansloos tegen een oppermachtig Manchester City. Er waren veel uitblinkers bij de thuisploeg, maar Raheem Sterling stak er met kop en schouders bovenuit. Een certitude in de aanval van Pep Guardiola, en hij bewijst waarom. Met twee goals en twee assists was hij in de meeste doelpunten betrokken. Hij rolde keer op keer de verdediging op zonder enige moeite. De jonge Engelsman blijft in de vorm van vorig seizoen en wordt geleidelijk aan een wereldtopper.

Een eervolle vermelding voor ploeggenoot Sergio Agüero die een doelpunt en twee assists op zijn naam schreef.

Bundesliga: Thorgan Hazard

Niet enkel Eden, maar ook kleine broer Thorgan verkeert in bloedvorm. Twee doelpunten tegen Düsseldorf waren goed genoeg om om hem gedeeld topscorer te maken en zijn ploeg naar een tweede plaats te lanceren. Met zeven doelpunten en drie assists doet hij het voortreffelijk dit seizoen. Als hij dit op constante basis kan aanhouden, toont hij zich klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

Timo Werner wist ook tweemaal te scoren op verplaatsing in Berlijn. RB Leipzig won met 0-3.

La Liga: Bono

Het kleine Girona doet het goed de afgelopen weken, en dat is deels te danken aan hun sterke keeper. Tegen Valencia volstond één doelpunt om de drie punten mee naar huis te nemen. Makkelijk was het niet, want Bono moest maar liefst negen keer de ballen uit zijn doel houden. Autoritair in de lucht en sterk in één-op-één-situaties, zo toont hij zichzelf als een goede all-round-keeper. Met de overwinning schuift Girona op naar de linkerkolom, op amper één puntje van Real Madrid.

Joan Jordan was met een goal en assist cruciaal in de 2-1-overwinning van Eibar tegen een dit seizoen sterk Alavés.

Serie A: Andrea Belotti

Twee seizoenen geleden was hij één van de dodelijkste spelers ter wereld, maar het bleef ook bij dat ene seizoen. Hij lijkt zich dit seizoen toch terug iets beter in zijn vel te voelen. Dit weekend wist hij twee doelpunten te maken en één assist te geven tegen het stugge Sampdoria. Hij helpt Torino hiermee naar de zevende plek, één puntje achter de Europa League-plaatsen.

Met een hattrick en een assist in de 5-1-overwinning tegen Empoli kroont Dries Mertens zich tot meest scorende Belg in het buitenland.

Ligue 1: Emiliano Sala

De meest productieve Argentijnse spits dit seizoen is niet Icardi, Agüero, Higuain of Messi. Het is Emiliano Sala van Nantes! Onder een nieuwe coach krijgt hij dit seizoen het volledige vertrouwen, en dat werpt zijn vruchten af. Hij oogt als een lompe targetspits, maar is enorm efficiënt in zijn afwerking. Dat is ook nodig in een ploeg die geen karrenvracht aan kansen creëert. Met twee doelpunten uit twee schoten was hij de man van de match tegen Guingamp. Zo scoort hij zijn tiende doelpunt, en staat hij tussen Neymar en Mbappé op de tweede plaats in de topschuttersstand.

Twee doelpunten van Gaëtan Laborde legden de wedstrijd van Montpellier tegen Marseille in een beslissende plooi. Een 3-0-overwinning en een knappe tweede plaats voor Montpellier is het resultaat.

Advertentie