Laszlo Köteles heeft besloten een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière. Hij zat al een tijdje zonder club nadat zijn contract niet verlengd werd bij het Deense Kopenhagen en vond naar eigen zeggen de passie niet meer terug. Köteles begint wel al meteen aan een nieuwe carrière, want hij gaat aan de slag als spelersmakelaar.

Videoton was de ploeg waar de carrière van Laszlo Koteles startte. Daarna volgden passages bij Zeleznik, Graficar en Bezanija in Servië en vervolgens keerde hij terug naar zijn thuisland Hongarije waar avonturen bij Vac en Diosgyor volgden. In 2009 haalde Racing Genk Laszlo Köteles naar België, het begin van een mooi verhaal. Köteles speelde in totaal 191 wedstrijden voor de Limburgse club en was er een publiekslieveling. De Hongaar stond erom bekend zich altijd voor 100% te geven en straalde altijd passie uit naar de supporters, die zelfs een petitie organiseerden om hem aan boord te houden.

Köteles werd met Genk kampioen, won de bekerfinale en de enige Supercup in de geschiedenis van de club. In de kwalificatie van de Champions League was de Hongaar ook zeer belangrijk. In de penaltythriller tegen Maccabi Haifa stopte hij twee strafschoppen, waardoor Genk naar de groepsfase mocht. Het avontuur van Köteles bij Genk stopte in 2016. Hij werd ook nog verhuurd aan Waasland-Beveren, al had deze uitleenbeurt weinig succes.

Köteles’ laatste passage was het Deense Kopenhagen, waar hij een half jaar actief was. Köteles keepte maar één match voor de Deense topclub en zag zijn contract daarna niet meer verlengd worden.

 

Advertenties