Het was weer een weekend om je vingers bij af te likken. De aanvallers doorheen Europa hebben zich kunnen uitleven en er werd een massa doelpunten gescoord. Neen, het was geen fantastisch weekend voor de doorsnee verdediger.

Premier League: Danny Ings
Net als in de vorige seizoenen geraakte Danny Ings weer eens geblesseerd. De Engelse spits stond echter altijd gekend voor zijn neusje voor doelpunten, en dat bewees hij bij zijn terugkeer nogmaals. Met een vroeg openingsdoelpunt tegen Arsenal was de toon gezet. Hij lijkt helemaal opengebloeid onder Hasenhüttl. Iets na de gelijkmaker zette hij zijn ploeg weer op voorsprong. Uiteindelijk winnen The Saints met 3-2.

Xherdan Shaqiri is bij een invalbeurt rond de zeventigste minuut goed voor twee doelpunten. Liverpool won mede dankzij hem the hate game.

 

Bundesliga: Kaan Ayhan
Fortuna Düsseldorf stond voor deze speeldag allerlaatste in de Bundesliga. Tegen Freiburg begint de ploeg met topscorer Dodi Lukebakio op de bank, dat maakt het niet gemakkelijker. Gelukkig wisten ze eindelijk een solide defensie op te stellen, waar Ayhan de leiding neemt. Dankzij zijn goede passing vindt Düsseldorf geregeld de voetballende optie. De Turkse centrale verdediger scoorde ook beide doelpunten van de wedstrijd. Deze complete prestatie maakt hem de beste speler op het veld.

Zowel Yussuf Poulsen als Timo Werner waren goed voor twee doelpunten en een assist dit weekend. RB Leipzig won met 4-1 tegen Mainz 05.

 

La Liga: Lionel Messi
Nadat la pulga amper vijfde werd in de stemming voor de Gouden Bal lijkt het wel alsof hij iets te bewijzen heeft. Tegen Espanyol was hij al goed voor twee doelpunten en een assist. Dit weekend deed hij er nog een schepje bovenop. Op verplaatsing bij Levante scoorde de Argentijnse dribbelkont een hattrick en liet hij Suarez en Piqué scoren. Messi lijkt op dit moment niet te stoppen.

Antoine Griezmann lijkt zich, na een teleurstellend resultaat voor de Gouden Bal, ook te willen bewijzen. Bij Valladolid scoorde hij twee goals en leverde hij een assist. De Fransman lijkt zijn seizoen nu echt leven in te blazen.

 

Serie A: Justin Kluivert
De jonge Nederlander is een deel van een ploeg die het zeer moeilijk heeft dit seizoen. Eusebio Di Francesco verweet onlangs zijn jonge spelers nog dat ze te veel fouten maakten. Daar wou Kluivert duidelijk verandering in brengen. Nadat AS Roma tweemaal achter komt, scoort Kluivert de gelijkmaker en geeft hij Cristante een assist voor het winnende doelpunt. De zoon van Patrick scoort zo zijn eerste doelpunt in de Serie A. De teller voor de assists staat op drie.

Dennis Praet doet het in een lagere rol uitstekend bij Sampdoria. Het was eigenlijk zelfs een verrassing dat hij daar nog speelt, nadat de geruchtenmolen niet stil stond tijdens de zomer. Scoren en assists geven doet hij niet vaak meer, maar tegen Parma kwam hij toch aan zijn eerste twee assists dit seizoen. De thuisploeg won met 2-0.

 

Ligue 1: Kenny Tete
De ex-Ajacied heeft het niet gemakkelijk bij Olympique Lyon. Hij geraakt maar niet aan een vaste basisplek en moet het doen met de beperkte kansen die hij krijgt. Door de schorsing van Rafael mocht hij tegen het zieke AS Monaco nog eens opdraven voor amper zijn vierde match in de competitie. Hij bedankt echter met goede passing, twee assists en een bijna perfecte wedstrijd defensief. Lyon won met 3-0 van de Monegasken. Hierdoor kan hij misschien hopen op meer speeltijd in de toekomst.

Jonathan Bamba is door Lille deze zomer gratis weggeplukt bij Saint-Etienne, en wat een koopje blijkt dat te zijn. Hij scoorde en assisteerde eenmaal in de 2-3-overwinning tegen Nîmes. De jonge spits zit nu aan acht doelpunten en twee assists dit seizoen.