Na regen komt zonneschijn, ook in Genk: de Limburgers kenden woensdagavond een pijnlijke uitschakeling in de beker op het veld van Union, maar donderdagnamiddag kwamen ze in Genk wel met goed nieuws: revelatie Bryan Heynen verlengt zijn aflopend contract tot en met 2023.

Bryan Heynen kent een zeer sterk seizoen met Racing Genk, toen Sander Berge geblesseerd uitviel verving Heynen hem uitstekend. Heynen, met inmiddels al 94 matchen op de teller sinds zijn profdebuut in juli 2015, haalt zijn beste niveau ooit na zijn zware kruisbandblessure die hij vorig seizoen opliep. Hij is dit seizoen een belangrijke schakel op het Genkse middenveld.

De Belgische belofte-international voetbalt al sinds zijn zesde voor Genk, hij doorliep er alle jeugdreeksen. Bryan Heynen is precies wat Genk zoekt in een voetballer: jong, zeer technisch, beschikt over een fantastische passing en leest het spelletje perfect. Wat voor de supporters ook niet onbelangrijk is, is dat het een jongen uit eigen streek is. Moest Genk volgend seizoen sterkhouders verliezen op het middenveld, hebben ze met Bryan Heynen al een vervanger klaar.