Afgelopen weekend was het game-over voor Anderlecht-coach Hein Vanhaezebroeck, Anderlecht verloor met 2-1 van Cercle Brugge en laat daaruit nu onze ‘speler van de week’ komen. Kylian Hazard lijkt eindelijk uit de schaduw te treden van zijn broers, want stilletjes aan komt de huurling van Chelsea meer en meer boven drijven in de Jupiler Pro League, hij is dan ook verdiend onze ‘speler van de week’.

10 minuten duurde het vooraleer Anderlecht op achterstand kwam, het balverlies van Sven Kums werd fataal. Cardona tikte door tot Hazard, die zijn eerste schot op Didillon zag belanden, maar er toch in slaagde de rebound binnen te duwen. Ondertussen zorgde een beauty van Pieter Gerkens voor de gelijkmaker, maar Anderlecht slaagde er niet in te voetballen en begon meer en meer fouten te maken. Kylian Hazard, een gesel voor de Anderlecht-verdediging afgelopen zondag, lokte dan ook de fout uit die aan de basis lag van de 2-1. Hij veroorzaakte de strafschop die Gianni Bruno knap omzette, zo lijkt Kylian Hazard de knop te hebben omgedraaid en is hij misschien nu vertrokken.

Standard swingde voorbij Zulte Waregem en dat met een paar schitterende doelpunten, eindelijk was Mehdi Carcela terug op de afspraak. Na elf minuten was het al zover: Carcela nam op een counter de bal fraai mee in de loop en verraste Bossut in zijn korte hoek, al had Bossut hier toch meer mee moeten doen. De kop was eraf en Standard speelde opnieuw wervelend voetbal op het vertrouwde Sclessin. Het was de 200ste match van Mehdi Carcela voor rood-wit en daar wou hij nog wat extra glans aan toevoegen: de 2-0 van hem was een feit doordat hij een vrije schop kladderde vanaf de zijkant met een penseelstreek voorbij Bossut.

De andere man die twee keer scoorde was Renaud Emond: een bal prachtig op de volley binnen getrapt en een strafschop omgezet. De avond voor de Luikse fans kon niet meer stuk na de 4-1-zege.

Wij hebben ook nog een eervolle vermelding voor: Victor Osimhen, die zijn goede vorm bevestigde door een echte spitsengoal te maken die de ban brak voor Charleroi tegen de moeilijke wedstrijd tegen KAA Gent.

 

Advertentie