Dit weekend was er een speler die stilzwijgend bewijst een zeer waardevolle pion te zijn voor zijn ploeg. Die al jaren zijn doelpunten meepakt en die afgelopen speelronde heeft bewezen een ware goalgetter te zijn. Luuk de Jong, een bewezen topschutter, ware aanvoerder en altijd goed presterend voor landskampioen PSV. Hij had afgelopen zondag een jubileum te vieren, want hij scoorde niet alleen zijn vijfde hattrick voor PSV (wat hem in een illuster rijtje met o.a. wijlen Jurrie Koolhof plaatst). Ook scoorde hij zijn 100e doelpunt in dienst van de landskampioen. En dat levert hem de titel “Eredivisiespeler van de Week” op.

Al jaren niet weg te denken uit de basiself van de landskampioen en inmiddels uitgegroeid tot boegbeeld van het hedendaagse PSV. Met drie kampioenschappen in vier seizoenen en volop strijdend voor een volgende, heeft de centrale aanvaller zijn waarde wel bewezen. Niet alleen met zijn doelpunten, maar ook zijn inzicht, inzet en leidende kwaliteiten op het veld zijn zeer waardevol voor het team uit Eindhoven. En hoewel hij op zijn tijd ook (enorme) kritiek krijgt wanneer er (langdurig) niet gescoord word, toch kan men niet heen om het feit dat Luuk de Jong gewoonweg té belangrijk is voor dit team. Juist door zijn rol in het team.

Bij zijn komst in 2014 was men nog enigszins sceptisch over de spits na mislukte avonturen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United. Zou hij wel een meerwaarde zijn voor een club die na jaren weer een serieuze aanval op het landskampioenschap wilde doen? Na een aantal seizoenen kunnen we die vraag positief beantwoorden. Wellicht gegroeid door zijn verblijf in de buitenlandse competities heeft hij een goede bagage gekregen die nodig is om te slagen bij een Nederlandse topclub. In de Champions League heeft Luuk de Jong bewezen een betere speler te zijn geworden gedurende de seizoenen. En ook in de internationale wedstrijden die hij met Oranje speelt of heeft gespeeld was hij zeker een meerwaarde.

Zondag heeft Luuk de Jong laten zien dat hij misschien wel een van de beste centrale spitsen van de Nederlandse velden is.

Eervolle vermeldingen:

  • Cody Gakpo (PSV), liet zien een goed alternatief te zijn voor Hirving Lozano met een goal en assist
  • Robin van der Meer (Excelsior), invaller die met een prachtig doelpunt zijn ploeg drie punten bezorgde tegen het zich onverslaanbaar wanende Feyenoord
  • Youssef El Jebli (De Graafschap), speelde zeer goed in de wedstrijd tegen NAC Breda waarmee de laatste plek werd doorgegeven aan de bezoekers uit Brabant
  • David Neres (Ajax), invaller die weer het goede gevoel terugkreeg tegen VVV-Venlo
  • Teun Koopmeiners (AZ), jongen uit eigen jeugd die de wedstrijd openbrak tegen FC Emmen