Iedereen kent de gebreken van Renaud Emond als voetballer. Hij ook, en hij weet die op zijn manier te compenseren. Met zijn vele loopwerk toont hij zijn clubliefde aan de supporters, en dat wordt geapprecieerd. De duur van zijn nieuwe verbintenis is niet bekendgemaakt.

Emond speelt al sinds 2015 voor Standard, maar vooral vorig seizoen liet hij zich opmerken. Na het vertrek van Sá werd hij eerste spits en uiteindelijk groeide hij uit tot de Belg met de meeste doelpunten in 2018. Ondertussen werd hij ook topschutter in de Beker van België, hij scoorde onder meer de winning goal in de finale tegen KRC Genk. Ook in 2016 schreef hij de Croky Cup op zijn naam.

Emond
Renaud Emond scoorde al 31 doelpunten voor Standard. Auteursrechten: eigen redacteur. Portretrechten worden niet opgeëist. 

De wedstrijdenteller van de feniks staat op 108 en daar lijkt het voorlopig dus niet te stoppen.