De laatste rechte lijnen worden stilaan ingezet voor een plekje bij de eerste zes, en dat is vooralsnog zonder RSC Anderlecht. Door de overwinning van STVV op eigen veld tegen Eupen knokten de Truienaars zich terug in de top zes en dat ten nadele van de ploeg van Fred Rutten. De man die STVV dirigeerde naar een klinkende overwinning was spits Yohan Boli, die goed was voor twee goals. 

Boli scoorde een prachtig doelpunt: een uitstekende controle, afwerking in één tijd. Boli vindt in 2019 de weg naar doel gemakkelijk, met vier doelpunten in drie wedstrijden is hij een belangrijke schakel van STVV. Het einde van de reguliere competitie komt alsmaar dichter en het wordt een echte strijd met KAA Gent en RSC Anderlecht voor de laatste twee tickets voor PO1.

Standard won de Clasico met 2-1 van RSC Anderlecht. Merveille Bokadi verving de vertrokken Luyindama en deed dat met verve. Het was pas zijn eerste wedstrijd sinds hij op 20 oktober 2017 uitviel met een kruisbandblessure, in Anderlecht. Bokadi toonde enorm veel rust aan de bal en liet zijn man zelden lopen. Er waren veel Luikse uitblinkers, Mehdi Carcela en Razvan Marin geven we nog een eervolle vermelding.