Het was lange tijd een nek-aan-nekrace tussen de Kielse Ratten en Malinwa, wachtend tot een van hen een misstap zette. Die misstap werd vanavond gezet en het is Beerschot Wilrijk dat de dupe is. Zo kan KV Mechelen straks (20u30) tegen Union Saint-Gilloise op eigen veld twee punten uitlopen en zo een grote stap zetten richting een tweede periodetitel en bijgevolg de promotie.

Al weken aan een stuk laten KV Mechelen en Beerschot elkaar niet los. Beide teams zijn tot nu toe ongeslagen in de tweede periode en staan voortdurend samen op kop. Vandaag liet Beerschot echter peperdure punten liggen in de strijd om de periodetitel, thuis tegen Roeselare (derde in de stand) kwam het niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

In de 72ste minuut leek alles weer goed te gaan voor de Antwerpenaren, Dante Vanzeir trapte de thuisploeg uit een zeer scherpe hoek op voorsprong, 1-0. In de 84ste minuut sloeg het noodlot toe voor Beerschot, invaller Dufour knalt de bezoekers onverwacht langszij. Beerschot ging nog op zoek naar de winnende goal, maar die bleef uit.

KV Mechelen kan straks dus een belangrijke stap zetten richting periodetitel. Als KVM wint, zet het Beerschot enorm onder druk. Beerschot moet dan winnen op de laatste speeldag en hopen dat KV Mechelen punten laat liggen. Als Mechelen zijn reeks van 12/12 echter gewoonweg doorzet, dan promoveren de Kakkers al na één seizoen in 1B terug naar 1A.

Vanavond treft KV Mechelen Achter de Kazerne Union, dat al twee wedstrijden op rij verloor. Volgende week moet KV Mechelen op bezoek bij rode lantaarn Lommel United. Beerschot maakt de verplaatsing naar de voorlaatste in de stand, Oud-Heverlee Leuven. Twee haalbare kaarten dus, zo lijkt. Beerschot hoopt dus maar beter dat de Mechelaars deze avond ook punten laten liggen, anders wordt de champagne in Mechelen ongetwijfeld al koud gezet…