Brendan Rogers (46) is de nieuwe coach van Leicester City. Dat maakte de Engelse club vandaag bekend. Hij volgt er de Fransman Claude Puel op, die zondag ontslagen werd. Rodgers stond nog onder contract bij Celtic Clasgow, maar de Schotten legden hem geen strobreed in de weg.

Leicester City ging zaterdag nog met 1-4 onderuit thuis tegen het Crystal Palace. Dat was Puels 67e en laatste wedstrijd bij Leicester.

Na 27 speeldagen staat Leicester City FC 12e met 32 punten. De laatste keer dat het team kon zegevieren dateert van Nieuwjaarsdag, toen het met 0-1 bij Everton ging winnen. Sindsdien haalde LCFC maar 1 op 18 en in de FA Cup ging de ploeg er vroeg uit tegen Newport (League Two).

Rodgers was sinds de zomer van 2016 T1 bij Celtic. Hij verzamelde er alle nationale prijzen (6). De Noord-Ier was nu ook op weg om zijn spelers naar de 50e landstitel te leiden, maar nu kiest hij voor het project van Leicester. Bij Celtic wordt hij overigens vervangen door Neil Lennon.

Rodgers is een oude bekende in de Premier League, waar hij in het verleden Swansea City (2010-2012) en Liverpool (2012-2015) coachte. Met Swansea promoveerde hij in 2011 naar de Premier League, met Liverpool werd hij in 2014 vicekampioen.

Rodgers is vandaag aanwezig in het stadion voor de wedstrijd tegen Brighton, die nog geleid zal worden door T2 Mike Stowell. Zondag wacht, met de verplaatsing naar Watford, zijn eerste opdracht.