STVV staat na 27 speeldagen samen met Standard en Antwerp op een gedeelde derde plaats en lijkt bijna zeker te zijn van een tweede deelname aan play-off 1. In het seizoen 2009-2010 slaagde het daar eerder al in. De Kanaries bevestigen hun goede vorm door zondagavond Charleroi puntenloos huiswaarts te sturen. Yohan Boli leerde de Zebra’s eigenhandig tot drie tellen met een fantastische hattrick.

Wie er nog aan mocht twijfelen: alles wat Yohan Boli tegenwoordig aanraakt verandert in goud. De Ivoriaan is in bloedvorm. Zijn teller staat ondertussen op twaalf doelpunten, waarvan hij er acht maakte in zijn laatste zes wedstrijden.

Ook tegen Charleroi was de 25-jarige spits trefzeker. Zijn eerste doelpunt kwam er na een geweldige dribbel die hij op fraaie wijze zelf wist af te ronden. Doelpunt nummer twee kwam er op aangeven van Elton Acolatse, die ook een sterke partij speelde. Tot slot wist Boli met het hoofd nummer drie tegen de netten te prikken.

Club Brugge kan al 20 jaar lang niet winnen in het Astridpark. Ook afgelopen zondag slaagde Blauw-Zwart daar niet in. De wedstrijd eindigde op een 2-2-gelijkspel. Bij Anderlecht was Yannick Bolasie de uitblinker van dienst.

Bij zijn eerste doelpunt kapte hij Stefano Denswil makkelijk uit, om de bal vervolgens perfect in de verste hoek te plaatsen. De 2-1 kwam er op aangeven van Francis Amuzu. Bolasie wist de voorzet van de 19-jarige flankspeler in doel te trappen. De Congolese huurling van Aston Villa geeft met drie goals en één assist zijn visitekaartje in de Jupiler Pro League af.