Met nog één speeldag te gaan in de Engelse Championship is de eerste promovendus gekend. Norwich City telt dankzij een 2-1-overwinning tegen Blackburn Rovers 9 punten meer dan de nummer drie in de stand Leeds United. De top twee in de Engelse Championship promoveert rechtstreeks naar de Premier League. Ook Sheffield United, de tweede in de ranking, kan dit weekend zeker zijn van promotie indien Leeds United zondag niet wint tegen Aston Villa.

Norwich City dankt de promotie aan een sterke terugronde, waarin er slechts tweemaal verloren werd. Met doelman Tim Krul telt de ploeg uit Oost-Engeland ook een Nederlander.

The Canaries kwamen in het verleden al meerdere malen uit in de Premier League, een laatste keer in het seizoen 2015 – 2016. Na drie jaar afwezigheid zal de ploeg van hoofdcoach Daniel Farke volgend seizoen opnieuw aantreden op het hoogste niveau in Engeland.

Op de laatste speeldag kunnen de groen-gelen zich op het veld van Aston Villa ook verzekeren van de titel.


Niet enkel Norwich City, maar ook Sheffield United zien we wellicht volgend seizoen in de Premier League spelen. The Blades wonnen met 2-0 van Ipswich Town en tellen 6 punten meer dan de derde in de stand Leeds United. Indien die laatste zondag op eigen veld niet weet te winnen van Aston Villa, is Sheffield United zeker van de tweede plaats en rechtstreekse promotie.

West Bromwich Albion, Aston Villa en Derby County vervolledigen de top zes. De nummers drie tot en met zes strijden in de eindronde om het laatste promotieticket naar de Premier League.