De 28-jarige Kameroener Michael Ngadeu verlaat na 3 seizoenen Slavia Praag en verhuist voor een recordsom van 4,5 miljoen naar de Buffalo’s. Ngadeu is al de vijfde defensieve versterking deze transfermercato en zal samen met onder andere Lustig voor wat meer ervaring moeten zorgen achteraan.

De komst van Ngadeu hing al even in de lucht, maar de afkoopsom van 4,5 miljoen was toch een struikelblok voor KAA Gent. Uiteindelijk besloten Louwagie & Co toch om deze recordsom neer te leggen voor de 1m90 grote Kameroener, om zo het eventuele vertrek van sterkhouder Dylan Bronn op te vangen.

Ngadeu speelde zich vorig seizoen met Slavia Praag in de schijnwerpers door onder meer een fantastisch parcours neer te zetten in de Europa League. Slavia Praag schopte het zowaar tot in de kwartfinales – nadat men over 2 wedstrijden de recordkampioen Sevilla uitschakelde – waarin het sneuvelde tegen de latere winnaar Chelsea. Thuis verloren ze met het kleinste verschil van Chelsea en later bleek dat 3 doelpunten in Stamford Bridge niet genoeg waren. Ngadeu kreeg er met Slavia Praag vier om de oren en zo eindigde het sprookje van Slavia Praag in Londen.

Er zal dus heel veel verwacht worden van Ngadeu bij Gent, niet alleen door zijn afkoopsom maar ook mede door zijn topseizoen vorig jaar. Al zal hij eerst wel nog voor zijn plaats moeten knokken met onder andere Bronn, Derijck, Rosted, Plastun en Van den Bergh.

Advertentie