Hij werd gevolgd door absolute topclubs uit Europa, maar toch kiest de 20-jarige zoon van Gheorghe Hagi voor KRC Genk. De landskampioen schotelde Hagi een project voor waarin de speler en zijn entourage zich helemaal in konden vinden. 

“Dit is een club die spelers laat groeien. Mijn enige doel was een club vinden waar ik me kon ontwikkelen”, verklaarde Hagi op zijn officiële voorstelling bij KRC Genk. De Roemeen genoot ook de interesse van onder andere Standard, Ajax, Sevilla en FC Barcelona. Genk heeft de reputatie een goede opleidingsclub te zijn, dat bewijzen spelers als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Kalidou Koulibaly.

Ook technisch directeur Dimitri De Condé is in de wolken dat ze bij Genk, na maanden intensieve scouting, Hagi hebben kunnen vastleggen. “Na het vertrek van Alejandro Pozuelo en Ruslan Malinovski moet hij ons elftal extra creativiteit geven. Deze speler hadden we nodig. De komst van Ianis naar Genk valt mee te verklaren door onze kwalificatie voor de Champions League, maar dat wil niet zeggen dat we niet trots zijn”.

Of Hagi zaterdag al aantreedt in de Supercup tegen KV Mechelen, is momenteel de hamvraag. “Het kan zijn dat ik iemand anders laat spelen. Ik heb een grote kern, dat is een enorm voordeel. Ianis is misschien een beetje vermoeid door zijn korte zomerstop, maar het valt allemaal wel mee”, zei Felice Mazzu aan KRC Genk TV.

Advertentie