De zesde wedstrijddag kende één wedstrijd in de Verenigde Staten en één in China. Het was vooral uitkijken naar de Engelse clash tussen Tottenham en Manchester United in Shanghai.

International Champions Cup 2019: 12 teams spelen elk 3 en dus in totaal 18 wedstrijden. Er wordt in verschillende werelddelen en landen gevoetbald, maar net als vorig seizoen maakt men gebruik van slechts één klassement.

Fiorentina 1-2 Benfica

De Portugese topclub toonde zich iets gevaarlijker dan Fiorentina en dat vertaalde zich ook in de uitslag dankzij een late winning goal. Rond het halfuur hing Vlahovic de bordjes nog gelijk, nadat Seferovic Benfica al snel op voorsprong had gebracht. Caio besliste de wedstrijd in de derde en laatste minuut van de extra tijd van de tweede speelhelft.

Het toernooi zit erop voor de spelers uit Firenze, die één zege en twee nederlagen lieten noteren. Benfica pakte 6 op 6 en klimt naar een voorlopige tweede plaats. Op 28 juli speelt het tegen AC Milan.

Tottenham 1-2 Manchester United

Het eerste wapenfeit van de Engelse ontmoeting – die overigens een wedstrijd op het scherpst van de snee was – was een goed schot van Martial in de 4e minuut, de paal hield hem echter van een doelpunt. De volgende grote kans was voor Dele, maar De Gea stond pal en redde de poging.

In de 21e minuut schoot Martial het leer op aangeven van Andreas Pereira in doel. Verder kwam Pogba nog het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft, zijn snoeiharde schot ging echter naast en 0-1 was de ruststand.

Tottenham drong aan in de tweede helft, waarin Eric Bailly de strijd al vroeg moest staken met een blessure. Het was even wachten op een doelpunt, maar dat kwam er uiteindelijk wel in de 65e minuut toen een schot van Moura afweek en tegen de netten rolde: 1-1.

Tottenham speelde goed in de tweede helft, maar het was Manchester United dat opnieuw op voorsprong kwam. Youngster Angel Gomes zette zich tien minuten voor tijd goed door en plaatste de bal rustig in doel. Een tegen twee was ook de score bij affluiten en zo laat Manchester United net als Benfica 6 op 6 noteren.

Eerdere uitslagen

Fiorentina 2-1 Guadalajara
Arsenal 2-1 Bayern München
Manchester United 1-0 Inter
Benfica 3-0 Guadalajara
Arsenal 3-0 Fiorentina
Bayern München 3-1 Real Madrid
Juventus 2-3 Tottenham
Real Madrid 2-2 Arsenal (3-2)
Bayern München 2-1 AC Milan
Guadalajara 0-0 Atlético Madrid (4-5)
Juventus 1-1 Inter (4-3)

Klassement

 1. Arsenal 3-7
 2. Benfica 2-6
 3. Bayern München 3-6
 4. Manchester United 2-6
 5. Tottenham 2-3
 6. Fiorentina 3-3
 7. Atlético Madrid 1-2
 8. Juventus 2-2
 9. Real Madrid 2-2
 10. Inter 2-1
 11. Guadalajara 3-1
 12. AC Milan 1-0
Advertentie