Na drie seizoenen zonder landstitel was het vorig jaar opnieuw raak voor Zenit Sint-Petersburg. Die lijn wil de Russische topclub dit jaar doortrekken en de start lijkt alvast veelbelovend. Vandaag wonnen de troepen van coach Sergey Semak met 0-2 op bezoek bij Orenburg, de derde driepunter uit evenveel wedstrijden.

Op de openingsspeeldag won Zenit al bij al vrij simpel van Tambov (2-1), de uitwedstrijd bij FK Sochi daarna werd op zeer dominante wijze gewonnen met 0-2. De twee promovendi ontmoeten als eerste tegenstanders is misschien niet ideaal, toch mocht Zenit van een veelbelovende start spreken.

Vandaag kwam het team binnen de minuut op voorsprong in Orenburg via Azmoun. De thuisploeg voetbalde goed mee, maar de beslissende tweede treffer kwam er uiteindelijk relatief snel: 10 minuten na de pauze trapte Dzyuba een strafschop tegen de netten en 0-2 was ook de score bij het laatste fluitsignaal.

Sardar Azmoun en Artem Dzyuba kwamen al even aan bod en het is duidelijk dat beide spitsen al veel vertrouwen konden tanken uit de eerste drie wedstrijden. Ze scoorden elk reeds tweemaal.

Er moeten nog twee wedstrijden worden gespeeld in speelronde 3 – om 18u kijken CSKA Moskou en stadsgenoot Lokomotiv elkaar in de ogen -, maar geen enkele andere club zal ook op 9 punten staan na afloop van de speeldag. Zaterdag volgt de eerste stevige test voor Zenit, dat thuis Krasnodar ontvangt.