Royal Antwerp FC boekte de grootste overwinning van speeldag 1 en is de eerste leider van het seizoen. Er is een nog grotere eer weggelegd voor de ploeg van Bölöni, want deze levert met Dieumerci Mbokani de eerste Speler van de Week verkozen door de redacteurs van DFVF.

De twee treffers van Mbokani op het terrein van Eupen waren geen verbluffende pareltjes, maar ze tonen wel het torinstinct van de Congolese goaltjesdief aan en dat is precies waarom Antwerp hem langer aan de club gebonden heeft. Hij toont meteen dat hij zijn hoge loon waard is en een enorme meerwaarde is voor het team van The Great Old.

“Met meer dan 20 goals ben ik tevreden.”

Dieumerci Mbokani

Mbokani, die reeds 5 Belgische landstitels op zijn palmares heeft staan, scoorde vorig seizoen 13 doelpunten en wil dit jaar nog beter doen. Toen schoot hij zijn tweede doelpunt van de jaargang pas tegen de netten op speeldag 15.

Man of the match volgens de fans van Antwerp en Speler van de Week volgens onze redacteurs

Wat eervolle vermeldingen betreft, halen we graag het goede debuut van Michel Vlap aan, net als de opvallende invalbeurt met 2 assists van Mehdi Carcela. Verder zagen we goede prestaties van (onder meer) Nikola Storm, Jonathan David en Junya Ito.